Om oss

Välkommen till en sida som kommer att fokusera på djur i allmänhet och på hundar i synnerhet. Vi som driver sidan har lång vana av hundar och detta både som uppfödare och som vanliga hundägare. Vi vet att rätt hund i rätt familj kan skapa en fantastiskt harmoni och en otrolig dynamik där alla har glädje av varandra. Vi vet dessvärre även att det motsatta kan ske. Fel hund i fel familj kan vara en katastrof.

Att först och främst skaffa en hundras som passar för den egna familjen är prio ett för dig som funderar kring att en hund vore mysigt att ha. Den här sidan ska visa lite kring hur man ska agera i dessa frågor. Hur väljer man en hund och vilken ras kan egentligen passa?

Att välja efter utseende kan vara en sämre idé sett till att hundar har väldigt olika behov. Bor du i en mindre bostad i Stockholms innerstad så kanske en Sankt Bernhard inte är det bästa valet – hur söt och mysig en sådan än må verka. En större hund behöver yta, den behöver tillgång till natur och den behöver mer frihet. Man måste sätta in fler parametrar än så i valet också. Hur länge kan hunden klara sig hemma utan ditt sällskap – måste du, och är det möjligt, att åka hem från jobbet under lunchen för en promenad?

En annan viktig sak att tänka på gäller hur det ser ut idag kontra hur det ser ut om tio år. Hunden kommer att vara en central del av ditt liv så länge du lever och du kommer att få göra en massa uppoffringar för att kunna erbjuda din hund bästa möjliga förutsättningar. Vad händer om ditt liv förändras? Du kanske erbjuds ett nytt jobb, du kanske ska flytta, du kanske träffar någon?

Rent krasst och rent generellt – baserat på detta – så bör man inte vara för ung i samband med att man skaffar hund. Av den enkla anledningen att unga människor, så att säga, har livet framför sig. I de flesta fall så är det bättre att vänta till dess att livet satt sig: man har skaffat en permanent bostad, en familj och har en livssituation där hunden passar in utan någon större friktion. Det är värt att tänka på och särskilt nu när man ser att många skaffar en hund som sällskap under den pandemi som råder och där det passar i och med att man arbetar hemifrån. Det är själviskt att tänka att man vill ha hundens sällskap för stunden. Man måste väga in framtiden i bilden också.